Om Læsø

Læsø "Solskinsøen i Kattegat" dukkede op ad havet for første gang for ca. 5000 år siden. Undersøgelser viser, at øen så forsvandt igen i en rum tid, og man hører først om Læsø igen omkring vikingetiden.

På et tidspunkt blev alle skovene på øen fældet for at skaffe brændsel til de mange saltsyderier på Rønnerne på sydsiden af Læsø. Dette medførte sandflugt på store dele af øen, hvilket naturen stadig bærer præg af. Den gode muld ligger den dag i dag begravet under strandsand fra nordkysten.

Læsø har næsten altid været beboet og har i dag et levende og gæstfrit samfund med den styrke, der også kendetegner en befolkning, der har levet og arbejdet i pagt med naturen i mange generationer. Lokalbefolkningen lever i dag af jomfruhummerfiskeri, saltsydning, landbrug, handel, håndværk og turisme.

Efter 90 min behagelig sejlads fra Frederikshavn anløber Læsøfærgen Vesterø Havn på Læsø, hvor ferien starter. Øen har, med sine 118 km2 og kun ca. 1800 fastboende, højt til himlen og masser af plads på alle årstider. Ikke at forglemme har øen Danmarks højeste antal solskinstimer.

Så kære gæster, I skal være hjertelig velkomne her hos Team Læsø, øens eneste lokalejede udlejningsbureau. Vi lever og arbejder på øen, og vi har et indgående kendskab til hvert enkelt feriehus. Vores lille Team står altid klar med råd og vejledning til den allerbedste ferieoplevelse på Læsø.

Find ferieboliger i disse områder: