Byrum

Centralt beliggende midt på øen, 7 km fra Vesterø, ligger vores "hovedstad" Byrum. Her er øens skole, kommunekontor, lægehus, plejehjem og tandlægeklinik. Læsø museum er i 2017 flyttet i nye flotte lokaler midt i byen. I Byrum er man ikke langt fra det skønne naturområde "Rønnerne", som består af vidtstrakte strandenge, der til tider oversvømmes af havet.

På vej ud til Saltsyderiet kommer man forbi Storhavegård. Her er produktion og salg af Læsøprodukter som mel, syltetøj, lys, cremer, sæber og den særlige Læsø is. På gården er klappe og kæledyr som kaniner, æsler, høns mm. Lidt udenfor Byrum i Stoklund ligger Læsø Museumsgård. På den gamle tanggård bliver man henført til svundne tider.

Læsøs natur giver mulighed for fantastiske rideture eller hestevognsture i spændende terræn og nærmest uendelige åbne landskaber. Beliggende i Byrumområdet er Krogbækgård samt Rønnergården. Mod Østerby finder man Fædrelandets turridning. Man kan også vælge en traktortur med Rønnerbussen, der kører ture langt ud over floden og fladvandet til øen "Hornfiskrøn". Der er flere smukke afmærkede vandreture med start fra Saltsyderiet ud over Rønnerne.